2023 YILININ ÖNEMLİ OLAYLARI BİLGİ NOTLARI – 1

Beyoğlu Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız, Çorum Vefaspor okuluna yemek verdi. Gemlik Belediyesi tarafından Rehabilitasyon Merkezine gelir getirmesi amacıyla yaptırılan ve Engelli öğrencilerin çalıştığı Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi önündeki Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen iftar programı büyük ilgi gördü. Dernek Başkanı Ersin Kahraman ve okul yöneticilerini de tebrik eden Refik Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye genelindeki birçok okuldan daha iyi ve seçkin bir eğitim kurumu olduğunu kaydetti. Gemlik Belediyesi’nin Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği ve Gemlik Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte organize ettiği iftar programı büyük ilgi gördü. Ortaca, 5 yıldır mücadele ettiği BAL’a başvuru yapmadı. Gemlik’in İslamköy Mahallesinde, İslamköy Camii olarak bilinen Engürücük Azot İşçi Evleri Camiinin imamı İbrahim Ünver’in Cami lojmanında intihar ettiği ne sürüldü. Alınan Bilgiye göre Cami İmamı İbrahim Ünver, Camide sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate dua etmek için kalacağını söyledi. İl merkezi, İstanbul’da düzenlenen 1959 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndan sonra Türkiye’de düzenlenen ikinci Avrupa Basketbol Şampiyonası’na 2001 yılında ev sahipliği yapmıştır.

Taraflar prensipte anlaşırken kesin anlaşmanın, Erkan Kolçak Köstendil’in çekimlerini ve diğer işlerini ayarladıktan sonra yapılacağı belirtildi. 51. Ulusal Egemenliğin koşulsuz ve kesin olarak sağlanacağı ilk kez, Erzurum Kongresinde belirlendi. Grup’ta şampiyonluk hedefleyen İnegöl Doğanspor, ilk hafta maçında güçlü rakibi Gemlik Vefaspor’a 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ilk yarısında 12.dakikada Mustafa Kaya’nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Vefaspor, ikinci yarıda da kontrollü oyunuyla son dakikalara giren Vefaspor, 73. Dakikada Sinan Kurtuluş’un ayağından ikinci golü bulan Vefaspor, savunma hatası sonrasında penaltıdan kalesinde golü gördü. Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda oynanan müsabakada son haftalarda üst sıradaki takımlardan aldığı puanlarla dikkat çeken Burgazspor’u ağırlayan Gemlik ekibi, müsabakadan 1-0 üstün ayrıldı. TFF yeni sezonun planlamasını gelecek haftalarda açıklayacak. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun aldığı karar, spor camiası tarafından takdir edildi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde kulüp temsilcilerinin katılımı olmadan gerçekleşecek kura çekimi, TFF’nin youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Spotify Aile Hesabı Nasıl Oluşturulur? 2. Bölge’de yer alan Bursa takımlarının da grupları belli oldu. Nilüfer Amatör Kulüpler Birliği tarafından Fethiye, İhsaniye, Çalıspor, Görükle İpek, Balkanspor ve Bursa Yıldızı’nın desteğiyle kurulan Bursa Nilüfer 1987 SK, 2019-20 sezonunda Bursa 1. Amatör Lig’de şampiyon oldu. Ekim’de başlayacak Süper Amatör Küme ve sonrasında Bal Ligini planlayan Vefaspor, çalışmalarına Ağustos Ay’ı içinde başlayacak.

Engelli öğrenciler ve ailelerinin de yer aldığı gece coşku içinde devam etti. 9 Bölgede, 52 grupta 266 takımın yer aldığı BAL’da her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken, grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak. 28 Eylül 2019 tarihinde 2019-20 sezonunun 6. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan maç öncesi Fatih Terim’in aldığı 3 maçlık ceza nedeniyle takımının başında yer alamadı. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir. Vefaspor Başkanı Turgut Akcan, Erhan Süzer’in kişiliği, spora verdiği önem, gönüllü olarak çok sayıda kişiye verdiği desteği belirten açıklamalarda bulunurken, Kurşunlu ve Vefaspor için daha fazla anlam içerdiğini vurguladı. Kulübün kapanabileceği iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, ligde kalmak için çok çaba sarf ettiklerini belirten kulüp başkanı İsmail Milat, “Devam etmek için her türlü çabayı harcadık ancak bazı kişileri aşamadık. Sahada değil masada düşürüldük” dedi. Vefaspor Kulüp Başkanı Mehmet Sütçüoğlu da saha komiseri Cemal Sivrikaya’nın yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle tüm spor kamuoyundan özür dilediklerini açıkladı. TFF, BAL’da bu sezon oynama hakkı olan 278 takımdan 263′ ünün başvurusunun kabul edildiğini açıkladı. Yeşil-Beyazlılar, 2022-2023 sezonunda teknik direktör Erdal Albayrak ile anlaştığını açıkladı. Teknik direktörlüğe ise eski futbolcu Mustafa Denizli getirildi.

6 takımın 2. Bölge 1. Grup’ta yer almasının ardından kalan 3 takım ise 2. Bölge 2. Grup’ta yer aldı. Ancak Bursa ASKF hassas davranıp üçüncü takımın ismini de TFF’ye bildirdi. Yönetim bu sezon başında beklenmedik bir karar alarak ismini Bursa Kültür 1987 SK olarak değiştirdi. FETÖ’nün bir istihbarat ve terör örgütü olduğunu vurgulayan Soylu, çok zorluklar çektiklerini ancak devletin içerisindeki omurganın sağlamlığının yeniden bir devlet kurdurduğunu, özgürlük ve bağımsızlık sağladığını kaydetti. Rakibimizin çok maliyetli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu biliyorduk. Bir dönemin efsane takımlarından Vefaspor’un en eski taraftarlarından biri… Bursa Süper Amatör Kümede mücadele eden Gemlik ekibi Vefaspor, Grubunun favori takımlarından Görükle İpekspor’u ağırladı. Bursa Süper Amatör Küme A Grubunda mücadele eden Gemlik Vefaspor, liderliğe yükseldi. Ligde ikinci sırada yer alan Gemlik ekibi, 1. sıradaki Görükle İpekspor’un puan kaybettiği haftada, bir puan gerisinde olan Kestel Belediyespor ile Kestel’de karşılaştı. Ligin en kritik maçlarından biri olarak görülen müsabakadan, Gemlik Vefaspor’un puan veya puanlar alması durumunda, Play – Off şansının yükseleceği tahmin ediliyor. BAL liginin oynanması halinde Gebzespor, ligin ikinci haftasında deplasmanda Gemlik Vefaspor’a konuk olacak. Bu yangın Vefa semtinin geleceğinde büyük bir değişime sebep olacak bir afet olmuştur. Vefa Stadı, ara sıra daha düşük liglerdeki play-off promosyon karşılaşmaları için kullanılır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: