2023-23 Bölgesel Amatör Lig

Vefaspor (basketbol takımı), 2021-22 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne katılma kararı almıştır. Vefaspor kulübü; Gemlik’te sporu bilinçli olarak yapmayı ilke edinen, centilmenliği en ön planda tutan ve Gemlik’i Bursa’da en iyi şekilde temsil etmeyi hedefleyen bir kulüptür. 24 Nisan ve 19 Haziran 1963 günlerinde oynadıkları maçlar sırasıyla 0-0 ve 1-1’lik skorlarla berabere sonuçlanırken; sezon sonunda Galatasaray üst üste ikinci kez lig şampiyonu olarak bu alanda bir ilke imza attı. Ben narin bir oyuncuydum, adam adama oynayacak bir yapım yoktu. İlk başlarda yadırgamıştım. Ama bizim zamanımızdaki libero; kalecinin önünde sarkık oynardı, adam markajı yapmazdı. Sohbette yer yer futbolcular geçti ama meşin yuvarlak hiç geçmedi. Fenerbahçe maçına gitmek için Karagümrük’te oynamadığın oldu mu hiç? 1982-83 sezonunda eski Fenerbahçeli kaleci Datcu yönetiminde Karagümrük, yirmi iki yıl aradan sonra şampiyon oldu ve Birinci Lig’e çıktı. 1998-1999 sezonu öncesinde Kaleci mevkii için araştırma içine giren Galatasaray, o dönemler Atlético Mineiro takımında forma giyen Brezilya’nın futbol tarihindeki en iyi kalecisi olarak gösterilen Cláudio Taffarel’i transfer etti.

Wembley’e ayak basan ilk Türk olarak da bilinen, 80’li yıllarda Fenerbahçe’de forma giyen unutulmaz libero Abdülkerim Durmaz’ı Karagümrük Stadı’nın hemen yanındaki bir kahvede yakın markaja aldık. Hacı Kadın Caddesi ile Hızır Bey Cami Sokağın kesiştiği noktada restore edilmeyi bekleyen bir çeşme bulunmaktadır. Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı sporcuların Cumhuriyetin ilk yıllarında ilgi gösterdikleri bu spor dalında 1924 yılında düzenlenen İstanbul Şampiyonası’nda sarı-lacivertli sporcu Binbaşı Fuat Bey 183 puanla şampiyon oldu. Datcu’dan sonra Metin Türel teknik direktörümüz oldu. Hücum ağırlıklı bir oyuncu olduğum için o günden sonra Karagümrük’te Metin hoca beni libero bölgesinde değerlendirdi. O zamanlar kendi tabiriyle ‘Alex tipinde’ bir orta sahaydı. O zamanlar 21-22 yaşlarında genç bir oyuncuyum. Bizim dönemimizde ben, bir orta saha oyuncusundan daha tekniktim. Aynı zamanda kulüp 2014-15 sezonundan itibaren iç saha maçlarını Başakşehir bölgesinde inşa edilen Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynama kararı almıştır. Fatih Karagümrük, 3. hafta maçında yine aynı statta konuk ettiği son şampiyon Medipol Başakşehir’e 2-0 üstünlük sağladı. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’nde Tekirdağspor’u konuk eden Uğur Alemdar yönetimindeki Sarı-Siyahlı ekip, iyi oynadığı maçta güçlü rakibi ile 2-2 berabere kaldı. O yıllarda Beşiktaş Kulübü’nün yakınında Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 4. turda ise Galatasaray’ın rakibi Almanya’nın Borussia Dortmund takımı oldu.

Taraftarı önünde maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Tekirdağspor ilk dakikalardan itibaren Bayburt 1918 Futbol Takımı karşısında gol aradı. BAŞKENT BAŞARI SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKENT EFE SPOR KULÜBÜ BAŞKENT FUTBOL KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKENT PARS SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKENT SPOR EĞİTİM MERKEZİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKENT TAEKWONDO SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKENTGÜCÜ SPOR KULÜBÜ BATIKENT İLİM KÜLTÜR GENÇLİK SPOR VE İZCİLİK KULÜBÜ DERNEĞİ BATMAN 19 MAYIS GENÇLİK SPOR KULÜBÜ BATMAN ALTIN YUMRUK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BATMAN BAHÇELİEVLER GENÇLİK SPOR KULÜBÜ BATMAN GENÇLİK SPOR KULÜBÜ BATMAN MEZOPOTAMYA GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BATMAN ÖZEL İDARE GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BATMAN SPOR AKADEMİSİ KULÜBÜ VE DERNEĞİ BATTALGAZİ BELEDİYE SPOR KÜLÜBÜ DERNEĞİ BATTALGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BATUHAN BERK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAYBURT ÇAMLIKOZ KÖYÜ KÜLTÜR VE GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAYBURT DİNAMİK GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAYBURT GENÇLİK MERKEZİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAYBURT İLİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERN. Yenişehir Belediyespor, İnegöl Kafkas Gençlikspor, Mustafakemalpaşaspor Belediye, Bursa Nilüfer 2021 Futbol Kulübü, Zaferspor ve Gülbahçespor 2. Bölge 1. Grup’ta yer aldı.

19 Mart 2021. 19 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Bölgesel Amatör Lig’in fikstürü kura çekimi, 7 Eylül 2022 tarihinde Orhan Saka Amatörler Evi’nde yapıldı. Süper Lig’in ilk haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Yeni Malatyaspor’u ağırlayan İstanbul ekibi, rakibini 3-0 mağlup etti. Ligin 5. haftasında Kasımpaşa’yı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemininde yapılan bakım çalışması nedeniyle Ülker Stadı’nda ağırlayan Fatih Karagümrük, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Nevşehir Belediyespor’a penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak 4. tura yükselen Fatih Karagümrük, yarın Vefa Stadı’nda ağırlayacağı Esenler Erokspor’u da geçerek serisini devam ettirmek istiyor. Yedinci hafta karşılaşmasını Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynayan İstanbul ekibi, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 5-1 yendi. Rakibine 2-0 mağlup olan İstanbul ekibi, normal sezonda sonraki 9 maçta yenilgi yüzü görmezken, 5’inde galip geldi, 4’ünde ise berabere kaldı. 2016-17 sezonunda ise şampiyon olan Beşiktaş da üçüncü yıldızı elde etti. Şeyhülislam oldu. 893/1488’de vefat etti. Tesisin hayırlı olmasını temenni eden Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, “Burada inşallah spor yapmak suretiyle çocuklarımızın fiziki ve manevi gelişimine katkı sağlarız. Vefa Spor Kulubü yönetimine teşekkür ediyorum, arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. İlimizde hem spor hem de manevi yönden gençlerimize katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tesis ilimizde örnek tesislerden bir tanesi oldu. Bu yıldan itibaren tesis sayısı da artacak. Biz bugüne kadar hep kırsalda yatırım yaptık, sorumluluk alanımız sadece kırsal değil, belediyelerle işbirliği yapalım dedik. Belediyeler arsa tahsis etsinler, arsalara İl Özel İdaresi kaynaklarıyla semt sahaları, spor tesisleri yapalım istedik. Bu sene il merkezinde başlatacağız. Tüm ilçelerimizde spor sahaları var. Bugün itibariyle de Kütahyaspor maçını Tavşanlı’da oynuyordu, bu haftasonu deplasmana gidiyor, sonraki hafta yapılacak maçı Dumlupınar sahasında oynayacak. Bizler spor tesisleri ile ilgili çoğu şeyi tamamladık. Bundan sonra yapacağımız büyük spor tesislerini TOKİ’de planlanan alana yapacağız” diye konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: